szerző:
Eduline

Kiderítették, leggyakrabban milyen ételeket visznek magukkal az egyetemisták a koliba vagy az albérletbe. Győzött a húsleves, a rántott hús, a csirkepörkölt és a fasírt.

A CIG Pannónia adataiból persze fontosabb dolgok is kiderülnek, például hogy egy átlagos egyetemista egy évben örülbelül egymillió forintot költ élelmiszerre, ez az összes kiadás negyede.

Sokan ezen a tételen próbálnak spórolni. Amellett, hogy igyekeznek olcsón étkezni, a hétvégére hazajáró diákok a következő hétre elegendő, előre lefőzött ételekkel megpakolt táskákkal térnek vissza kollégiumi szobájukba vagy albérletükbe.

A CIG Pannónia Életbiztosító által megkérdezett hallgatók válaszai alapján a legjellemzőbb „anyu főztje” ételek közé tartozik a húsleves, a rántott hús, a csirkepörkölt, és a fasírt. Elmondásuk szerint mindez nem csak kiadásaikat, hanem az olykor előtörő honvágyukat is csökkenti.